Modelwoning 'eye catcher' in Made

MADE - Alsof het Lego-stenen zijn, zo wordt een modelwoning in Made opgebouwd. In één dag verrijst op de hoek van de Romboutsstraat en de Van Gilslaan een woning. Volgens het principe van Teh Box System,  vertelt Eric Segeren van Amerland en Expodium over deze modulaire woning. 

Volledig scherm
Bedenker van modelwoning Eric Segeren ( rechts ) in gesprek met toekomstig bewoner Tom Meulemans. © Ron Magielse/Pix4Profs

Het blokkensysteem is een universeel huisvestingsconcept. ,,De modules kunnen oneindig aan elkaar kunnen worden gekoppeld, alsof het Lego-stenen zijn." Op de plek waar kort geleden een gymzaal stond worden zes boxen aan elkaar gekoppeld. Morgen worden de nutsvoorzieningen aangebracht. 

Proef

Zeker acht lokale ondernemers ondernemers participeren in dit experiment. In de loop van de week gaat Madenaar Tom Meulemans er gaan wonen. Als proef. De jonge ondernemer huurt met zijn reclamestudio ruimte bij Expodium en is bekend met het blokkensysteem. 

Super duurzaam

Segeren wil kijken of het concept aanslaat , waarbij Meulemans zijn ervaringen uitwisselt over het wonen in deze wind-, water en luchtdichte woning die super-duurzaam is. Meulemans gaat er zeker een jaar in wonen. De modelwoning blijft er twee jaar staan, vertelt Madenaar Segeren die dit ontwerp in de markt wil zetten. Met steun van de gemeente die lovend is over het ontwerp.  

Eye catcher

De woning is makkelijk op en af te breken en super duurzaam. Meulemans: ,,Met deze eye catcher zetten we Made op de kaart. Zelfs terwijl je er woont kun je de functies veranderen en aanbouwen naar wens." Bovendien kan het Box System ook worden ingezet als kantoor, als zorgappartement, voor mantelzorg , een vakantiewoning... voor alles eigenlijk, weet Segeren. Hij mikt op kijkers vanuit woningbouwcorporaties, de recreatiewereld, bedrijven, zorgverleners en particulieren.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement