Volledig scherm
PREMIUM
Miriam Tiekstra geeft haar zetel in de gemeenteraad van de gemeente Drimmelen op. © Pix4Profs/René Schotanus

Miriam Tiekstra stopt met raadswerk in Drimmelen: ‘Ik merkte dat ik te veel op mijn tenen moest lopen’

MADE - Na ruim vijf jaar stopt Miriam Tiekstra (30) als raadslid voor Groen Drimmelen. Haar nieuwe baan en het aankomende voorzitterschap van de Madese judoclub vallen er niet meer mee te combineren. ,,Ik merkte dat ik te veel op mijn tenen moest lopen.''

Tiekstra is tevreden wanneer ze vandaag de bibliotheek van Made bezoekt. Door háár motie is er sinds 2018 een aparte hoek voor het Taalhuis, waar kunnen mensen werken aan het verbeteren van hun beheersing van de Nederlandse taal. ,,Het minimabeleid was nog niet af, waardoor ook de introductie van het Taalhuis vertraagd was'', zegt ze. De motie werd unaniem ondersteund, de pilot alsnog gestart.

  1. Brieven, opinies, meningen: zo gaat de opinieredacteur te werk
    Achter het verhaal

    Brieven, opinies, meningen: zo gaat de opiniere­dac­teur te werk

    Meerdere keren per dag krijgt eindredacteur Susanne den Boer, die onder meer verantwoordelijk is voor de Meningenpagina’s in BN DeStem, mail binnen van betrokken lezers. Ze gaan vaak in op actuele kwesties. Of over hoe de krant het nieuws brengt. Een selectie van deze hersenspinsels is op woensdag en/of zaterdag te lezen in de brievenrubriek. ,,Die betrokkenheid is fijn. Het houdt ons als redactie scherp.”