Volledig scherm
De 14-jarige knul zette de gestolen fiets op Marktplaats, maar verraadde daarmee zichzelf. © ANP

Minderjarig boefje (14) uit Oosterhout zet gestolen fiets op Marktplaats en verraadt zichzelf

OOSTERHOUT - Een 14-jarige jongen uit Oosterhout is tegen de lamp gelopen door een gejatte fiets op Marktplaats.nl te zetten. De rechtmatige eigenaar van het stalen ros kreeg de advertentie onder ogen en schakelde de politie in.

Het begon allemaal op woensdag 21 november, toen er bij voetbalclub TSC Oosterhout een tweewieler werd verdonkeremaand. Afgelopen maandag, ruim twee weken later, zag een 21-jarige Roosendaalse de gestolen fiets van haar broertje op marktplaats.nl staan. Ze maakte een afspraak met de verkoper voor een proefritje en schakelde de politie in. Eerder, na de diefstal, had zij al aangifte gedaan.

Politieagenten hebben de verkoper vervolgens aangehouden voor heling van een gestolen fiets, die daarna is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Het is onduidelijk of de jongen zelf achter de diefstal van de fiets zit.

De jongen wordt woensdag nader gehoord.

  1. Brabantse in Noord-Italië blijft nuchter onder uitbraak coronavirus, maar ‘op straat stuk rustiger dan normaal’
    PREMIUM
    video

    Brabantse in Noord-Ita­lië blijft nuchter onder uitbraak coronavi­rus, maar ‘op straat stuk rustiger dan normaal’

    BREDA/BUSTO ARSIZIO - Scholen, bioscopen en musea zijn dicht, sportverenigingen liggen stil en de horeca sluit om 18.00 uur haar deuren. Het openbare leven in de door het coronavirus getroffen Noord-Italiaanse regio Lombardije, ligt flink plat. De uit Rijen afkomstige Jacqueline van Gool (41) maakt aan den lijve mee wat de gevolgen zijn van een uitbraak van het coronavirus.