Volledig scherm
Mike Hofkens. © Fotostudio 27

Mike Hofkens lijsttrekker voor Lokaal+ in gemeente Geertruidenberg

RAAMSDONKSVEER - Mike Hofkens wordt de lijsttrekker van Lokaal+, momenteel de grootste partij in de gemeente Geertruidenberg. De 33-jarige jurist krijgt de voorkeur boven huidig wethouder Bert van den Kieboom. 

"Mike is verjonging en Bert is ervaring, dus het is een mooi tandem", licht partijvoorzitter Cocky Bouwens toe. Het besluit om Hofkens bovenaan te zetten, is donderdagavond door de leden van Lokaal+ genomen. Volgens Bouwens is er over potentiële wethoudersposten niets beslist. "Het hangt ervan af of je in een coalitie komt en welke portefeuilles je dan krijgt." Van den Kieboom gaf eerder te kennen graag door te gaan als wethouder. Hij staat nu op de tweede plek, gevolgd door Frans Eijkhout, Wim Quirijnen, Cocky Bouwens, Leo Nelissen, Piet Damen en Jan van der Plas. "We hopen zes, zeven of acht zetels te behalen. Je moet optimistisch zijn", meent Bouwens. 

Partij Samenwerking

Hofkens zat van 2010 tot 2014 al in de gemeenteraad voor Partij Samenwerking. Die partij fuseerde vorig jaar met Uw Drie Kernen tot Lokaal+. Momenteel heeft de fractie zes zetels. Bij de vorige verkiezingen was Van den Kieboom lijsttrekker voor Uw Drie Kernen: hij leidde deze partij in 2014 naar een klinkende zege. In maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. 

  1. Groningen ligt in Oosterhout. Om precies te zijn, ligt Groningen in de wijk Slotjes-Midden
    PREMIUM
    column

    Groningen ligt in Oosterhout. Om precies te zijn, ligt Groningen in de wijk Slotjes-Midden

    Groningen ligt in Oosterhout. Om precies te zijn, ligt Groningen in de wijk Slotjes-Midden. Zijn er in Slotjes-Midden aardgasboringen? Zitten er scheuren in de huizen? Komt in die Oosterhoutse wijk ook de hele bevolking in opstand? Gaan ze boos en verontwaardigd bij Pauw zitten om politiek Den Haag onder uit de zak te geven? Nee, daar is geen sprake van. Zelfs niet dit weekend, als het met die verschrikkelijk koude noordoostenwind toch wel wat 'Gronings' aanvoelt in Oosterhout.