Volledig scherm
Mike Hofkens. © Fotostudio 27

Mike Hofkens lijsttrekker voor Lokaal+ in gemeente Geertruidenberg

RAAMSDONKSVEER - Mike Hofkens wordt de lijsttrekker van Lokaal+, momenteel de grootste partij in de gemeente Geertruidenberg. De 33-jarige jurist krijgt de voorkeur boven huidig wethouder Bert van den Kieboom. 

"Mike is verjonging en Bert is ervaring, dus het is een mooi tandem", licht partijvoorzitter Cocky Bouwens toe. Het besluit om Hofkens bovenaan te zetten, is donderdagavond door de leden van Lokaal+ genomen. Volgens Bouwens is er over potentiële wethoudersposten niets beslist. "Het hangt ervan af of je in een coalitie komt en welke portefeuilles je dan krijgt." Van den Kieboom gaf eerder te kennen graag door te gaan als wethouder. Hij staat nu op de tweede plek, gevolgd door Frans Eijkhout, Wim Quirijnen, Cocky Bouwens, Leo Nelissen, Piet Damen en Jan van der Plas. "We hopen zes, zeven of acht zetels te behalen. Je moet optimistisch zijn", meent Bouwens. 

Partij Samenwerking

Hofkens zat van 2010 tot 2014 al in de gemeenteraad voor Partij Samenwerking. Die partij fuseerde vorig jaar met Uw Drie Kernen tot Lokaal+. Momenteel heeft de fractie zes zetels. Bij de vorige verkiezingen was Van den Kieboom lijsttrekker voor Uw Drie Kernen: hij leidde deze partij in 2014 naar een klinkende zege. In maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wiskundewonder Nils doet mee aan internationale wiskundewedstrijd
    PREMIUM
    VIDEO

    Wiskunde­won­der Nils doet mee aan internatio­na­le wiskunde­wed­strijd

    OOSTERHOUT - Voor Wiskunde B, D en de rekentoets scoorde hij een 10 op zijn eindcijferlijst. Volgende week vliegt hij naar Roemenië, om met een team Nederland te vertegenwoordigen op de Internationale Wiskunde Olympiade. Nils van de Berg (18, klas 6 van het Sint-Oelbertgymnasium) hoeft al jaren niet meer op te letten bij de wiskundeles, maar spart graag met wiskunde­docent Rico Del Castilho over hun gezamenlijke passie.