Volledig scherm
PREMIUM
Voor een bedrag van 20 miljoen gaat Thuisvester honderden woningen verduurzamen en groot onderhoud plegen. Een voorbeeld is de Pinksterbloemstraat © Pix4Profs/Jan Stads

Metamorfose in Geertruidenberg: 545 rijtjeswoningen worden gemoderniseerd

GEERTRUIDENBERG - Thuisvester laat 545 huurwoningen in Geertruidenberg opknappen en verduurzamen. Kosten: 20 miljoen euro. De operatie moet voor eind 2021 zijn uitgevoerd. De huurders worden ontzien; er komt geen huurverhoging.  Zij zijn nog niet op de hoogte gesteld van de plannen. ,,Wij willen de bewoners een aantal weken van tevoren informeren”, aldus Thuisvester.

Volgens de woningcorporatie, die in totaal 15.500 sociale woningen beheert, gaat het met name om eengezinswoningen in Geertruidenberg West uit de jaren '60-'70. Zoals de Pinksterbloemstraat, geeft Thuisvester als enige voorbeeld. Deze woningen heeft Thuisvester uit de boedel van WSG overgenomen. Zij worden als eerste aangepakt omdat het de minst energiezuinige woningen betreft, aldus Thuisvester in een persbericht.

  1. Drankenhandel geraffineerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Drankenhan­del geraffi­neerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd

    Horecagroothandel De Monnik uit Oldenzaal werd op geraffineerde wijze opgelicht: met een fout rekeningnummer, een zogenaamde aandelenverkoop en de aankoop van kilo's goud. Op die manier gingen Benjo K. (44) uit Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen er volgens justitie met 468.000 euro vandoor. Tegen de mannen werd vrijdag twee en tweeënhalf jaar cel geëist. De Dongense vrouw van S. (52) hoorde vier weken tegen zich eisen.