Volledig scherm
PREMIUM
Masterplan sluipverkeer Raamsdonk, Raamsdonksveer en Waspik. © Arcadis

Met 30 km per uur door Waspik en Raamsdonk

RAAMSDONK/WASPIK - De kernen van Raamsdonk en Waspik worden een 30 km zone. Dat gebeurt in combinatie met snelheidsremmende maatregelen en mogelijk een andere soort verharding om de trillingenoverlast te beperken. “Je kunt denken aan gladde klinkers of asfalt met klinkerprint“, zegt Marc Schenk namens Arcadis. Nu mag door het lint nog 50 worden gereden. 

Dit bureau werkte met de verkeerskundigen van de gemeente Waalwijk en Geertruidenberg aan ‘een masterplan‘ tegen het sluipverkeer, een visie voor 2030. Woensdagavond werden de maatregelen gepresenteerd bij  een inloopbijeenkomst in het Ontmoetingscentrum in Raamsdonk. Het gaat om een voorzet, het pakket is nog niet definitief.

  1. Oosterhoutse diplomazwemmers nog niet op Amerikaanse tv
    PREMIUM

    Oosterhout­se diploma­zwem­mers nog niet op Amerikaan­se tv

    OOSTERHOUT - De jeugdige Oosterhoutse zwemmers die een jaar geleden in de Warande zo hun best deden voor de camera's van een Amerikaanse tv-ploeg moeten geduld hebben. De opnames die door CBS News gemaakt zijn van het diploma-zwemmen in Oosterhout zijn nog niet verwerkt in een documentaire. Inmiddels is er door CBS wel een andere documentaire gemaakt over hoe Nederland omgaat met stormvloeden en de stijgende zeespiegel.