Het MEK in Oosterhout. Op de foto voorzitter Marja Coolen.
Volledig scherm
Het MEK in Oosterhout. Op de foto voorzitter Marja Coolen. © Pix4Profs / Johan Wouters

MEK werkt aan toekomstplan om financiën op orde te krijgen

OOSTERHOUT - Het MEK werkt aan een toekomstplan om de financiën structureel op orde te krijgen. ,,We krijgen subsidie van de gemeente, maar komen meestal 20.000 tot 25.000 euro te kort”, zegt voorzitter Marja Coolen. 

Volgens Coolen krijgt de Oosterhoutse kinderboerderij elk jaar op hangen en wurgen de zaken rond. ,,We hopen op een redelijke omzet van de horeca, evenementen en knutselmiddagen. Op een gegeven moment houdt het wel op. Kosten besparen gaat niet meer.”

Eenmalige subsidie

Een opsteker is dat B en W afgelopen week hebben besloten om eenmalig 25.000 euro vrij te maken voor het MEK. Dat geld is in principe bedoeld voor professionele begeleiding van de vrijwilligers. Coolen: ,,We hebben nu veel vrijwilligers uit het sociale domein. Het zijn mensen die al dan niet een indicatie hebben.” Deze vrijwilligers vallen onder organisaties als GGZ, Prisma of de gemeente Oosterhout. ,,Zij worden nu begeleid door de beheerder, maar dat is geen professional. De combinatie natuur en dier vinden mensen fijn, wij willen daar graag professionele begeleiding bij.”

Horeca

Deze nieuwe manier van werken moet in 2021 ingaan. ,,Dan hebben ruim een jaar de tijd om een goede basis te leggen.” Daarnaast bekijkt het MEK mogelijkheden om de inkomsten te verhogen. ,,In ons huidige huurcontract met de gemeente mogen wij chips, ijsjes of frisdrank verkopen. Maar we zouden ook graag tosti's of broodjes aanbieden. Dan gaan mensen niet thuis eten. Op dit moment mogen we die vorm van horeca nog niet aanbieden.”