Volledig scherm
Van Wanrooy in Oosterhout © Marcel van Dorst

Megadrugsvondst Oosterhout: Van Wanrooy-directeur en zijn secretaresse hebben mogelijk meer op kerfstok

OOSTERHOUT - Twee van de vier mensen die worden verdacht van de smokkel van 3500 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen, worden nu ook verdacht van een nog grotere smokkel.

Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat de eigenaar van transportbedrijf Van Wanrooy in Oosterhout en zijn secretaresse ook betrokken zijn bij de smokkel van 7000 kilo cocaïne.

De 7000 kilo werd vorig jaar in Antwerpen onderschept tussen een lading bananen uit Zuid-Amerika, maar verdachten waren nog niet in beeld.

Bananen

In augustus werden in Oosterhout vier mensen opgepakt nadat in een container eveneens tussen bananen 3500 kilo cocaïne werd ontdekt en vernietigd. Toen de container met alleen nog bananen in Oosterhout werd uitgepakt, werden de vier aangehouden.

De vier moeten volgende week donderdag voor het eerst voor de rechter verschijnen tijdens een niet-inhoudelijke zitting.

Vrijgesproken

Eind 2013 sprak de Rotterdamse rechtbank de Van Wanrooy-directeur vrij van betrokkenheid bij de smokkel van 2.500 cocaïne. Die smokkel kwam in juni 2011 aan het licht, de voorraad coke werd onderschept in de haven van Rotterdam. 

De drugs zaten verstopt tussen blikken perziken in een container die met een schip vanuit Ecuador was aangevoerd. Het fruit belandde via een andere vervoerder op het terrein van Van Wanrooy in Oosterhout. Drie maanden zat de directeur vast. Het Openbaar Ministerie eiste uiteindelijk vrijspraak.