Megacoketransport op beeld: hoe de lading in Oosterhout kwam

videoOOSTERHOUT - Op beelden is te zien hoe een cocaïnetransport van Antwerpen naar Oosterhout wordt vervoerd. Het Landelijk Parket heeft afgelopen week deze beelden vrijgegeven. 

Het gaat om een transport in de zomer van 2018 van de Antwerpse haven naar Oosterhout. Een vrachtwagen wordt door een observatieteam en een politiehelikopter gevolgd. Te zien is hoe de chauffeur meerdere rondjes rijdt op de Bromtol-rotonde bij het Oosterhoutse bedrijventerrein. 

In de lading zat oorspronkelijk 3500 kg cocaïne. De Belgische douane onderschepte deze vracht, maar plaatste een deel terug. Vervolgens heeft de politie het transport nauwgezet in de gaten gehouden. 

De vracht kwam uit bij een groot transportbedrijf in Oosterhout. Daar werden onder meer directeur Paul van W. en zijn secretaresse Christel van B. aangehouden. Zij staan deze week terecht voor hun betrokkenheid bij cokesmokkel. Het Openbaar Ministerie eiste eerder 14 jaar cel voor Paul van W.; hij wordt verdacht van nog een transport, eind 2017. 

Zijn advocaat vraagt om vrijspraak, vanwege het ontbreken van overtuigend bewijs. 

Volledig scherm
Landelijk Parket Oosterhout. © Landelijk Parket