Volledig scherm
DSI in alphen. © pve/jan van eijndhoven

Meer knipperende getallen, tekst en smileys in Dongen

DONGEN - De gemeente Dongen krijgt er binnenkort zes dynamische snelheidsinformatie systemen (DSI) bij. 

Deze mobiele, digitale verkeersborden zorgen ervoor dat weggebruikers zich bewust worden van hun rijsnelheid. Zo krijgt een weggebruiker meteen een terugkoppeling als hij of zij te hard rijdt. Dit kan in de vorm van een (boze) smiley, knipperende getallen of eventuele tekst.

De praktijk wijst uit dat het gedrag daardoor positief wordt beïnvloed. Hieruit blijkt ook dat de systemen na vijf weken geen invloed meer hebben op de snelheid. Daarom wil de gemeente de borden iedere vier weken ergens ander neerzetten.

,,Dit gaan we in samenspraak doen met dorps- en wijkraden. Zij kunnen aangeven op welke locaties zij merken dat er te hard gereden wordt. Andere situaties waarbij ze kunnen worden ingezet zijn tijdens evenementen, wegwerkzaamheden of als de scholen weer beginnen”, legt een woordvoerder van de gemeente uit.

Regelmatig krijgt de gemeente meldingen binnen van straten waar te hard gereden wordt. Daarom besloot het college in te stemmen met de aanschaf van zes nieuwe displays ter waarde van 23.800 euro. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement