Volledig scherm
DSI in alphen. © pve/jan van eijndhoven

Meer knipperende getallen, tekst en smileys in Dongen

DONGEN - De gemeente Dongen krijgt er binnenkort zes dynamische snelheidsinformatie systemen (DSI) bij. 

Deze mobiele, digitale verkeersborden zorgen ervoor dat weggebruikers zich bewust worden van hun rijsnelheid. Zo krijgt een weggebruiker meteen een terugkoppeling als hij of zij te hard rijdt. Dit kan in de vorm van een (boze) smiley, knipperende getallen of eventuele tekst.

De praktijk wijst uit dat het gedrag daardoor positief wordt beïnvloed. Hieruit blijkt ook dat de systemen na vijf weken geen invloed meer hebben op de snelheid. Daarom wil de gemeente de borden iedere vier weken ergens ander neerzetten.

,,Dit gaan we in samenspraak doen met dorps- en wijkraden. Zij kunnen aangeven op welke locaties zij merken dat er te hard gereden wordt. Andere situaties waarbij ze kunnen worden ingezet zijn tijdens evenementen, wegwerkzaamheden of als de scholen weer beginnen”, legt een woordvoerder van de gemeente uit.

Regelmatig krijgt de gemeente meldingen binnen van straten waar te hard gereden wordt. Daarom besloot het college in te stemmen met de aanschaf van zes nieuwe displays ter waarde van 23.800 euro. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Enquête: Geertruidenberg wil burgemeester voor 'gewone’ mensen

    Enquête: Geertrui­den­berg wil burgemees­ter voor 'gewone’ mensen

    GEERTRUIDENBERG/RAAMSDONKSVEER - Een burgemeester die ervaring heeft als bestuurder is belangrijker dan het hebben van een groot netwerk. Dat vinden repectievelijk 58 en 19 procent van de inwoners van Geertruidenberg. Uiteraard moet het een mensenmens zijn, maar dan wel een 'gewone’ mensen-mens. Ervaring met de ‘gewone’ mens en ‘denken als de normale mensen’ vinden de burgers van Geertruidenberg heel belangrijk. Dat blijkt uit de resultaten van de online enquête waarop zij hun voorkeuren voor de nieuwe burgemeester konden aangeven.