Volledig scherm
© Thinkstock

Meer groenstroken Oosterhout in de verkoop

OOSTERHOUT - Na Dommelbergen kunnen binnenkort ook bewoners van de wijken Centrum, Strijen en Leijsenakkers 'snippergroen' van de gemeente kopen. Dit zijn kleine groenstroken, zonder functie, die grenzen aan een woonperceel. De gemeente startte twee jaar geleden met het project, dat nu wijk voor wijk wordt uitgerold.

De gemeente zet het groen in de etalage, omdat bewoners en bedrijven soms al illegaal gebruikmaken van deze stroken. Als dat te lang duurt, kan het verjaren en raakt de gemeente grond kwijt zonder dat daar inkomsten tegenover staan. Groen dat niet door burgers in gebruik is, kost de gemeente onderhoud.

Prijs

De prijs voor het groen bedraagt tijdens het project 75 euro per vierkante meter. Niet alle percelen zijn overigens geschikt; dat wordt pas na een aanvraag onderzocht. 

In Dommelbergen is het project volgens een gemeentewoordvoerder goed ontvangen. ,,Met het merendeel van de bewoners is een oplossing bereikt.'' Exacte cijfers kon de voorlichter deze week echter niet achterhalen.

Voor het project verdergaat in het Centrum, Strijen en Leijsenakkers, is er een informatieavond. De gemeente verwacht dat die ergens dit najaar wordt gehouden.