Volledig scherm
Mc Donalds in Waalwijk wordt groter en krijgt een Mc Café. © Google Streetview

McDonalds Waalwijk dicht wegens verbouwing; 'We krijgen er 60 zitplaatsen bij'

Waalwijk - De McDonalds in Waalwijk gaat volgende week vijf dagen dicht vanwege een verbouwing. Het fastfoodrestaurant bouwt aan de voorzijde zo'n 2,5 meter uit. Volgens bedrijfsleider Frans Mannaerts levert dat 60 extra zitplaatsen op. 

Daarnaast krijgt de Waalwijkse McDonalds een McCafé. Een koffiecorner waar door een barista verschillende verse koffies worden gemaakt. Mannaerts: ,,In het buitenland hebben veel vestigingen van McDonalds al zo'n McCafé. In Nederland gaan we dat nu ook steeds meer zien."

De McDonalds in Waalwijk is met zijn ligging nabij de Efteling een van de drukste vestigingen van het land. De uitbreiding was volgens Mannaerts dan ook hard nodig. ,,Nu zijn er soms helemaal geen zitplaatsen meer."

Vanwege de verbouwing gaat het restaurant van maandag tot en met vrijdag dicht. ,,Zaterdagochtend moeten we zeker weer open zijn, maar we hopen dat we eerder klaar zijn; vrijdagmiddag 17.00 uur. Voor dinertijd."

Groei

Het is niet de eerste keer dat McDonalds Waalwijk verbouwt, zeven jaar geleden kreeg het restaurant onder meer een compleet nieuw interieur. ,,We blijven groeien en investeren," zegt Mannaert. ,,We gaan straks bijvoorbeeld werken met tafelservice. Klanten die bij de zuil eten bestellen, krijgen een kaartje mee. De computer herkent dan waar de klant is gaan zitten zodat we het eten als het klaar is aan tafel kunnen brengen." 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wiskundewonder Nils doet mee aan internationale wiskundewedstrijd
    PREMIUM
    VIDEO

    Wiskunde­won­der Nils doet mee aan internatio­na­le wiskunde­wed­strijd

    OOSTERHOUT - Voor Wiskunde B, D en de rekentoets scoorde hij een 10 op zijn eindcijferlijst. Volgende week vliegt hij naar Roemenië, om met een team Nederland te vertegenwoordigen op de Internationale Wiskunde Olympiade. Nils van de Berg (18, klas 6 van het Sint-Oelbertgymnasium) hoeft al jaren niet meer op te letten bij de wiskundeles, maar spart graag met wiskunde­docent Rico Del Castilho over hun gezamenlijke passie.