Volledig scherm
© Thinkstock

Mannen stelen sieraden van 89-jarige vrouw uit Waalwijk: 'Mevrouw, uw dak lekt'

WAALWIJK - Een 89-jarige vrouw is zaterdagavond het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Twee mannen wisten met een smoes haar appartement in Waalwijk binnen te komen. Toen zij weg waren, ontdekte de vrouw dat diverse sieraden verdwenen waren.

De vrouw woont in een appartement in een complex aan het Jan Pannebakkerhof in Waalwijk. Een man belde aan, zei dat hij van de gemeente was en vertelde de 89-jarige dat het dak lek was. Hij wilde binnen een kijkje komen nemen of zij daardoor misschien in gevaar was of schade had. De vrouw stemde daarmee in.

Terwijl deze eerste man binnen 'op onderzoek' uitging, glipte een tweede man het appartement binnen, zonder medeweten van de vrouw. Deze ging waarschijnlijk op zoek naar spullen om te jatten, terwijl zijn partner de vrouw afleidde. Dat is gelukt, want nadat beide mannen uit het appartement waren vertrokken, merkte de hoogbejaarde vrouw dat diverse sieraden weg waren. 

De politie meldt de zaak op haar Facebookpagina en vraagt getuigen of mensen die de daders herkennen op basis van een signalement, om zich te melden.

  1. Werk begraafplaats Sprang-Capelle is klaar: kranslegging bij verzamelgrafmonument

    Werk begraaf­plaats Sprang-Capelle is klaar: kransleg­ging bij verzamel­graf­mo­nu­ment

    SPRANG-CAPELLE - Met een kranslegging op de algemene begraafplaats aan de Heistraat in Sprang-Capelle wordt maandag 11 maart stil gestaan bij de afronding van de werkzaamheden. Vorig jaar werden 317 graven geruimd waarvan de grafrust verlopen was. Wethouder John van den Hoven zal namens de gemeente Waalwijk een krans leggen bij het verzamelgrafmonument. Een deel van de overledenen is herbegraven in dat verzamelgraf; nabestaanden konden daar voor kiezen.