Volledig scherm
Man slaat ex-vriendin meerdere malen op het hoofd, terwijl zij met 120 over snelweg slingert bij Oosterhout. © ANP

Man slaat ex-vriendin meerdere malen op het hoofd, terwijl zij met 120 over snelweg slingert bij Oosterhout

OOSTERHOUT - Een 34-jarige Poolse man is maandagochtend aangehouden op de A27 bij Oosterhout, omdat hij zijn ex-vriendin (53) mishandelde. Zij reed met 120 kilometer per uur over de snelweg, terwijl de bijrijder haar onder invloed van alcohol meerdere malen op het hoofd sloeg. 

Een 32-jarige bestuurder zag de mishandeling vanmorgen vanuit zijn auto gebeuren. Hij reed over de snelweg vanuit Gorinchem in de richting Breda. Bij de Merwedeburg reed hij achter een zwarte Jeep met Belgisch kenteken, waarin hij zag dat de bijrijder meerdere malen zijn armen richting het gezicht van de bestuurster bewoog. Dit gebeurde met zowel de linker- als de rechterarm. 

Slingerende jeep

De getuige zag dat na elke slaande beweging de Jeep begon te slingeren. Hij haalde de auto in en zag in zijn achteruitkijkspiegel dat de bestuurster door de man die naast haar zat nog drie keer in het gezicht werd geslagen. Hij belde direct de politie, waarna hij zag dat de bedoelde auto bij Oosterhout door de politie naar de parkeerplaats Galgeveld werd geleid. Hier werd de bijrijder door de agenten aangehouden ter zake mishandeling. Op het bureau bleek dat hij veel te veel had gedronken.

Aangifte

Het slachtoffer, een 53-jarige vrouw uit Willebroek (België), heeft aangifte van mishandeling gedaan. Zij vertelde dat de verdachte haar ex is. Zij waren nog wel vrienden, ze stemde dan ook in met een weekendje in Nederland. 

Hij dronk veel alcohol, waarna zondag in de hotelkamer ruzie ontstond. Ze kreeg daarbij van hem meerdere klappen op haar hoofd. De woordenwisseling werd maandagmorgen voortgezet op de snelweg. Zelfs op de terugweg naar huis kon haar ex-vriend zijn handen niet thuishouden. Volgens de politie werd ze, terwijl zij met een snelheid van circa 120 kilometer per uur reed, meerdere keren door hem op haar hoofd geslagen. 

De verdachte is ingesloten.