Volledig scherm
Het slachtoffer werd naar een benzinestation gebracht. © Marcel van Dorst/MaRicMedia

Man aangevallen door pitbull in Geertruidenberg, eigenaar vlucht

GEERTRUIDENBERG - Op de dijk achter de Centraleweg in Geertruidenberg vertelde een man dinsdagavond aangevallen te zijn door een pitbull. Dat gebeurde toen hij daar aan het hardlopen was.  De man raakte gewond aan beide armen.

Met de dijk bedoelde het slachtoffer een stuk natuurgebied langs het water aan de Gasthuiswaard. Een omstander hoorde de man roepen en bood eerste hulp. Samen zijn zij naar het tankstation gelopen waar ook de hulpdiensten werden gealarmeerd.

Aangevallen

Volgens het slachtoffer waren vader en zoon twee pitbulls aan het uitlaten en liep één van de honden los. Toen de man de honden naderde viel één van de twee honden de man aan. Die liep daarbij forse bijtwonden op. 

De eigenaar van de honden “bood” aan om de man naar de huisartsenpost te brengen en het zelf onderling op te lossen. Toen het slachtoffer 112 belde gingen de twee er met de honden vandoor in een grijze auto.

Ziekenhuis

Volledig scherm
Het slachtoffer bloedde flink. © Marcel van Dorst/MaRicMedia

De man is met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft nog gezocht in de omgeving waar de aanval plaatsvond. Onbekend is of de eigenaar van de honden is aangetroffen.