Volledig scherm
Cocaïnevondst in Oosterhout © Politie

Man (28) aangehouden na vondst van 42 kilo cocaïne in Oosterhout

OOSTERHOUT - Een 28-jarige man uit Oosterhout is woensdagavond tegen de lamp gelopen toen de politie in zijn woning twee kilo cocaïne ontdekte. Een dag later vond de politie nog eens veertig kilo coke in zijn garagebox. De man is opgepakt. Dat meldt de politie.

De politie wilde samen met de gemeente een controle uitvoeren bij het huis van de verdachte, omdat er mogelijk sprake was van illegale bewoning. Ook bestond het vermoeden dat er een hennepkwekerij in de woning zat. 

De bewoner leek niet thuis te zijn en de politie forceerde de voordeur om de controle te kunnen uitvoeren. Eenmaal binnen bleek de 28-jarige bewoner toch aanwezig. De controle wees uit dat er geen sprake was van illegale bewoning of een hennepkwekerij, maar dat de man nog wel een boete had openstaan. Omdat hij deze niet kon betalen werd zijn auto in beslag genomen.

Zenuwachtig

Toen agenten spullen uit zijn auto wilden halen gedroeg de verdachte zich erg zenuwachtig. Het bleek al snel waarom: in een koffer die uit de auto tevoorschijn kwam zat een groot pak cocaïne van zo'n twee kilo met een geschatte straatwaarde tussen de 70.000 en 80.000 euro. Daarop werd de verdachte aangehouden. 

Nog meer cocaïne

Donderdag werd met toestemming van de man zijn garagebox doorzocht. In een auto die in de garagebox stond werden nog meer pakketten met cocaïne gevonden, in totaal ruim 40 kilogram. Alles werd in beslag genomen. 

De verdachte zit vast voor verder onderzoek.