Volledig scherm
Onderzoek bij misdrijf aan de Breebroek in Rijen. © John Kuijsters

Man 10 jaar cel in voor doden goede vriend Koen Kevenaar (40) in Rijen

BREDA - De 30-jarige M.H. moet 10 jaar de cel in voor het doodschoppen van zijn goede vriend Koen Kevenaar in Rijen. Dat is dinsdagmiddag bekendgemaakt in de rechtbank in Breda. Kevenaar is door 'excessief geweld' om het leven gekomen, stelde de rechter. Tegen H. werd twee weken geleden 12 jaar cel geëist.

De doodslag gebeurde in de nacht van 5 op 6 november 2015 in Rijen. Voor het opleggen van de straf baseert de rechter zich op het sporenonderzoek in de woning, verklaringen van buurtbewoners en op de computer van de verdachte.

Volgens de rechter was er niemand anders in de woning aanwezig op het moment van de doodslag. ,,Er is geen dna aangetroffen dat wijst in richting andere verdachten." H. heeft bovendien niets aangevoerd dat bewijsmateriaal kan ontkrachten.

Door het lint gegaan
Kevenaar is gedood door iemand die door het lint is gegaan, zo stelde de lijkschouwer in de zaak vast. De Officier van Justitie verklaarde dat de verdachte vaker woede-uitbarstingen na drank- en drugsgebruik. Op het lichaam van het slachtoffer is DNA van H. aangetroffen.

De verdachte ontkent elke betrokkenheid bij de dood van zijn goede vriend. Hij verklaart de hele nacht te hebben gegamed toen Kevenaar werd gedood. Volgens het OM blijkt uit onderzoek dat die verklaring niet klopt.

Volg de uitspraak hieronder via tweets van onze verslaggever die in de rechtbank aanwezig is.