Volledig scherm
© Thinkstock

'Mabib haakt voorlopig af bij aanleg glasvezel in ABG-gemeenten'

GILZE EN RIJEN - Glasvezelbedrijf Mabib gaat nu geen glasvezelnet aanleggen in het buitengebied van de ABG-gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen.

Dat zegt Joost Bol, voorzitter van Midden-BrabantGlas, de overkoepelende organisatie voor vier glasvezelcoöperaties in Midden-Brabant.

De provincie heeft Mabib een lening geboden van 35 miljoen om in heel Brabant het buitengebied van glasvezel te voorzien. Gisteren bleek dat het bedrijf de lening niet aanvraagt omdat de rente laag is en dit een hoop regels scheelt. In Midden-BrabantGlas zijn de corporaties GilzeRijenGlas, LangstraatGlas, Baarle-NassauGlas en GroenewoudGlas actief.

Door samen te werken kunnen bewoners betaalbaar, snel internet krijgen. GilzeRijenGlas kan in januari beginnen. "Mabib heeft vanochtend gezegd nu niets te gaan doen in de ABG-gemeenten", zegt Bol. Hij verwacht dat Mabib dan heel Midden-Brabant laat gaan.

Woordvoerder Bart Bakker van Mabib spreekt dit tegen. "We blijven gewoon aanbieden in heel Brabant. Alleen gaan we nu nog niet beginnen in Midden-Brabant.'' Volgens de woordvoerder gaat het bedrijf de komende tweeënhalf jaar in heel de provincie glasvezel aanbieden. Dus ook in Midden-Brabant. Over enkele maanden verwacht hij meer te kunnen zeggen over Midden-Brabant.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement