Volledig scherm
Huseyin Caner (29) kondigt harde acties aan om aandacht te vragen voor de veiligheid op de Oosterhoutseweg. © Johan Wouters/Pix4Profs

Maat is vol, nu echt blokkade Oosterhoutseweg

Oosterhoutseweg Raamsdonksveer ongelukOOSTERHOUT - Eerder dreigde Huseyin Caner er al mee: een blokkade van de Oosterhoutseweg tussen Raamsdonksveer en Oosterhout. Dat werd door de gemeente Geertruidenberg gesust. Maar nu is bij hem de maat echt vol. Het ongeluk van afgelopen maandag is de druppel. "Ik ben er klaar mee. Er komt een actie. Met trailers gaan we de weg over de hele lengte blokkeren tijdens de avondspits." Op welke dag dat gebeurt, wil Caner niet kwijt. De inwoner van Raamsdonk verloor afgelopen zomer zijn vriend bij een ongeluk op de weg.

De 22-jarige Oosterhouter Ergün Sondaç verloor de macht over het stuur. Voor Caner reden om aandacht te vragen voor de Oosterhoutseweg. "Levensgevaarlijk als je daar 80 km per uur mag blijven rijden." Hoewel Caner eerder met de gemeente Geertruidenberg een goed gesprek heeft gehad over een pakket aan maatregelen, duurt het hem te lang. Zo worden de banden aan de rand van de weg wit geschilderd en komt er een inhaalverbod. Dat gebeurt in het voorjaar. "Allemaal leuk en aardig, maar de gemeente moet zich echt achter de oren gaan krabben. Het is goed geweest. Ik merk bij de gemeente: als je niks doet, gebeurt er gewoon niks. Mensen moeten veilig van A naar B kunnen."

De gemeente Geertruidenberg kon nog niet reageren. Tegenover Omroep Brabant zei wethouder Kevin van Oort: "Een protestactie is niet de juiste manier om aandacht te vragen voor de verkeerssituatie op deze weg. De maatregelen komen eraan."