Volledig scherm
PREMIUM
Waarnemend burgemeester Jan Luteijn van de gemeente Geertruidenberg wil nog voor zijn vertrek een gesprek over het functioneren van de raad. © Pix4Profs / Johan Wouters

Luteijn: 'Spanningen in gemeenteraad Geertruidenberg’

RAAMSDONKSVEER - Waarnemend burgemeester Jan Luteijn van Geertruidenberg gaat in gesprek met de gemeenteraad over de ontstane 'spanningen'. ,,De verhoudingen staan op scherp”, zegt hij over het functioneren van de raad. ,,Binnen de coalitie vallen er scherpe woorden, er zijn spanningen tussen de fracties. Nog voor mijn vertrek in oktober wil ik een gesprek". 

Aanleiding: de ommewaai van de raad in het afvaldossier. ,, Ik vond dat heel bijzonder. Heb mij verwonderd. Bestuurlijk komt dat niet krachtig over".

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.