Drs Jan Roymans laat zien waar het onderkomen van Willem I stond in 1831. In de bossen langs de rijksweg was in die tijd een oefenkamp voor militairen die tegen de belgische onafhankelijkheid streden.
Volledig scherm
Drs Jan Roymans laat zien waar het onderkomen van Willem I stond in 1831. In de bossen langs de rijksweg was in die tijd een oefenkamp voor militairen die tegen de belgische onafhankelijkheid streden. © Foto: Joyce van Belkom/Pix4Profs

Longread: Archeoloog pleit voor nationaal monument, Kamp Rijen een digitale 'Rembrandt' (fotoalbum)

rijenRIJEN - ,,Kijk, hier op deze ovale verhoging stond in 1831 de tent van koning Willem II.’’ In militair bosgebied langs de provinciale weg bij Rijen ligt de geschiedenis van Kamp Rijen en de Tiendaagse Veldtocht. Liefst 13.000 soldaten oefenden hier voor de aanval op België. Een schilderij, zichtbaar gemaakt door archeoloog drs. Jan Roijmans met moderne technieken, waarin minieme hoogteverschillen zichtbaar worden.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.