Volledig scherm
Het ORTS radioprogramma 'Oosterhout Vandaag'.

Lokale omroep ORTS Oosterhout wil bestuur sterker maken

OOSTERHOUT - De Oosterhoutse Radio- en Televisie Stichting (ORTS) is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Het huidige bestuur bestaat uit drie personen.

Op verzoek van wethouder Mark Vissers (communicatie) wordt het bestuur versterkt. ORTS-woordvoerder Willem van Hooijdonk: "We hebben informeel een aantal mensen gepolst. Volgende week gaan we bekijken wie er in willen stappen. We streven naar een bestuur met de omvang van vijf of zes mensen."

Ondertussen werkt het interimmanagement van de ORTS hard aan een nieuwe visie. Van Hooijdonk: "De wethouder was enthousiast over de eerste opzet van ons plan. We zijn dat nu verder aan het uitwerken. Duidelijk is dat er meer inkomsten binnen moeten komen."

Dat blijkt ook uit de laatste nieuwsbrief van de lokale omroep. De financiële situatie is nog steeds zorgelijk. De door de gemeente toegezegde 10.000 euro gaat op aan openstaande rekeningen.

'En er komen nog maandelijks neiuwe rekeningen bij. Hopelijk levert de kerstperiode net als andere jaren een substantieel bedrag aan reclame-inkomsten op', zo valt er in de nieuwsbrief te lezen. De kans daarop is groter geworden omdat de omroep een nieuwe website heeft ontwikkeld die er frisser en moderner uitziet en tevens meer mogelijkheden biedt om te adverteren.

www.orts.nl