OOSTERHOUT Hij werkt 40 jaar bij de gemeente maar als bode was Lies van Mierlo de laatste 14 jaar het gezicht van Geertruidenberg. Binnen en buiten: als haven-, markt- en kermismeester.
Volledig scherm
PREMIUM
OOSTERHOUT Hij werkt 40 jaar bij de gemeente maar als bode was Lies van Mierlo de laatste 14 jaar het gezicht van Geertruidenberg. Binnen en buiten: als haven-, markt- en kermismeester. © Pix4Profs/Jan Stads

Lies van Mierlo, de belangrijkste man op het gemeentehuis vertrekt: ‘Een bode hoort en ziet alles’

RAAMSDONKSVEER - Het bekendste gezicht van de gemeente? Lies van Mierlo (66) durft er niet op te gokken, maar hij kent wél zo'n beetje iedereen. Voor zijn vertrek in januari als gemeentebode van Geertruidenberg heeft hij al een andere telefoon gekocht. ,,Ze weten mij altijd te vinden".

 1. ‘Zo’n pluim van de provincie voelt toch goed’
  GroenBewust

  ‘Zo’n pluim van de provincie voelt toch goed’

  Ongeveer vijf jaar geleden werden wij door de provincie Noord-Brabant verrast met de Agrofoodpluim. Zonder directe statistieken, keurmerken, erkenningen of opleidingen was onze bedrijfsvoering door de provincie opgevallen als 'gewenst', 'zo willen we het graag'. We kregen door gedeputeerde Yves de Boer zelfs de allereerste pluim uitgereikt. Ik kan u vertellen: al is het slechts een bezoek en een oorkonde en levert het financieel niks op, zo'n pluim voelt erg goed.
 2. Melanie (26) nam de nodige maatregelen voor een veilige Marktplaatsafspraak in Oosterhout en toch ging het mis
  PREMIUM

  Melanie (26) nam de nodige maatrege­len voor een veilige Markt­plaats­af­spraak in Oosterhout en toch ging het mis

  OOSTERHOUT - Melanie (26) uit Arnhem wilde haar man dolgraag verrassen met de nieuwe PlayStation 5. Via Marktplaats zag ze dat iemand in Oosterhout die te koop had staan en dus maakte ze een afspraak. Ondanks alle maatregelen die ze getroffen had voor een veilige overdracht liep de afspraak anders dan verwacht. Met een mislukte beroving tot gevolg. ,,In het allerergste geval rij ik voor niks, maar hier had ik niet aan gedacht.”
 1. Brabantse schapenboeren vrezen voor wolf: 'Mijn hart sloeg over'
  Play

  Brabantse schapenboe­ren vrezen voor wolf: 'Mijn hart sloeg over'

 2. Tweede golf: wel of geen Kerst met de familie?
  Play

  Tweede golf: wel of geen Kerst met de familie?