Volledig scherm
PREMIUM
DONGEN , OISTERWIJK, Uitgever/fotograaf, illustrator en Schrijfster van het nieuwe jeugd boeg "mijn oma denkt dat ik haar zusje ben" . Nicolle Christiaanse, Jules Calis en Jan Stads. Pix4profs © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Liefdevol kinderboek over dementie

Dementie is voor volwassenen al een ingewikkeld proces, laat staan voor kinderen. Nicolle Christiaanse schreef een kinderboek over het onderwerp en fotograaf Jan Stads en tekenaar Jules Calis maakten er bijzonder beeld bij. ,,Kinderen maken wat los bij dementerenden."

Schrijfter Nicolle Christiaanse: ,,Mensen met dementie zijn eng. Ze worden driftig, pakken de verkeerde deur. We stoppen ze weg." Fotograaf Jan Stads: ,,Kinderen zag je niet op de afdeling. Eén keer, een jongetje. Hij had een autootje bij zich. Zijn oma, normaal een stille teruggetrokken cliënt, begon meteen met hem te spelen."

  1. Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop  Den Hout zingt het woord voor woord mee

    Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop Den Hout zingt het woord voor woord mee

    DEN HOUT - Dit weekend vindt in Den Hout de 25e editie van Paaspop Den Hout plaats, met zaterdag Nielson en Guus Meeuwis (om 20:00 uur) als voornaamste publiekstrekkers. De zaterdag is uitverkocht. Vrijdagmiddag voegde de organisatie een extra festivaldag toe in de vorm van een kindermiddag. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar de kinderen en ouders vonden het geweldig. We kregen regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk nog wel bekijken”, legt Bram Bul van de organisatie uit.