De expositie heet OpPapier en bestaat onder meer uit tekeningen met gigantische afmetingen en uit tekeningen die op een wel heel bijzondere manier zijn gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
De expositie heet OpPapier en bestaat onder meer uit tekeningen met gigantische afmetingen en uit tekeningen die op een wel heel bijzondere manier zijn gemaakt. © Pix4Profs / Jan Stads

Lichaamskunst in de kerk in Geertruidenberg

GEERTRUIDENBERG - ,,Ik was nog niet eerder in Geertruidenberg geweest", geeft Femke Gerestein heel eerlijk toe. Maar toen haar de kans geboden werd om werk te maken voor de expositie #OPPAPIER in de Geertruidskerk van Geertruidenberg, aarzelde ze geen moment. Samen met Alle Jong exposeert ze de komende zomermaanden haar werk in de kerk. 

In het koor hangt een immens werk van Gerestein dat tot stand is gekomen door met haar naakte lichaam, bedekt met grafietpoeder, afdrukken te maken op papier. Elders in de kerk hangen uitsneden papier waarbij ze op dezelfde wijze te werk is gegaan. Indrukwekkend en intrigerend. En tegelijkertijd kunnen we ook de vraag niet onderdrukken: krijg je al dat grafietpoeder later nog wel afgespoeld? De kunstenares lacht en legt uit dat dit aanvankelijk inderdaad een probleem was. ,,De grafiet pakte niet op papier en tegelijkertijd ging het spul niet van mijn lichaam af. Vandaar dat ik me tegenwoordig eerst insmeer met crème. Zo lukt het wel en dit is ook meteen een stuk beter voor mijn huid."