Volledig scherm
De eigenaren in hun verwoeste woning. © Jan Stads/Pix4Profs

Lekkage in Oosterhout ruïneert woning: ‘Het hele huis is gewoon gekookt’

OOSTERHOUT - Of er een bom is gevallen. Alles, maar dan ook ál-les is kapot. Het parket ligt in duizend stukjes op de grijze betonvloer. Het stucwerk is in grote lappen van plafonds en muren komen zeilen en de planten zien eruit als te lang gekookte groente.

Op de kromgetrokken salontafel ligt een even kromgetrokken bordje met – hoe bizar – de tekst ‘Home sweet home’.

Stan en Eva Zebracki staan een beetje verloren tussen wat vorige week nog hun mooie woonkamer was. Ze waren met vakantie toen een warmwaterleidingsbuis die aangesloten was op de stadsverwarming, in hun huis kapot sprong.

Dat gebeurde vermoedelijk in de nacht van maandag op dinsdag. Urenlang verspreidde kokend hete stoom van zo’n 60 graden Celsius zich door de woning.

De schade aan huis en inboedel is enorm. Evenals de emotionele schade bij het echtpaar.

Lees meer in BN DeStem van donderdag 4 augustus

Volledig scherm
© Konrad Zebracki
Volledig scherm
Een deel van de verwoeste woning in Oosterhout. © Jan Stads/Pix4Profs
  1. Dit weten we tot nu toe over knooppunt Hooipolder en het sluipverkeer

    Dit weten we tot nu toe over knooppunt Hooipolder en het sluipverkeer

    1. Hooipolder op de schop Knooppunt Hooipolder gaat op de schop. Tussen 2027 en 2029 wordt een nieuw knooppunt opgeleverd. Daarbij komt er een verbindingsboog vanuit de A59 (Zonzeel) naar de A27 (richting Gorinchem). Een flink aantal verkeerslichten verdwijnt. Ook vervallen op- en afrit 34 bij Raamsdonksveer. Dat laatste zorgt voor extra sluipverkeer: automobilisten verlaten voortaan bij afrit 33 (Waspik) de A59 om richting Raamsdonk en Raamsdonksveer te gaan. Het aantal extra voertuigbewegingen in Waspik en Raamsdonk neemt op een dag met enkele duizenden toe, volgens berekeningen.