Volledig scherm
PREMIUM
Derdejaars scholieren van het Dongemond College in Made snijden de zelfgebakken appeltaart voor de ouderen die komen lunchen in het schoolrestaurant De Kempen. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Leerlingen De Kemp serveren lunch en gezelschap voor ouderen in Made

MADE - Het Dongemond College in Made heeft sinds dinsdag weer een schoolrestaurant. ‘De Kemp', genoemd naar de Kempsstraat waar de school staat, is dinsdags en donderdags geopend voor de lunch. Niet voor de leerlingen, maar voor ouderen in de buurt en sociaal minder weerbare Madenaren. 

Daarmee dient De Kemp twee doelen: een praktische leerplek voor de derdejaars leerlingen van Zorg en Welzijn, en een plek waar eenzaamheid niet op het menu staat. ,,Een onderwijsinstelling als deze wil middenin de maatschappij staan", zei bestuursvoorzitter Geert Steenbakkers bij de opening.

  1. MOB tegen vergunning Amercentrale: ‘Houtstook doet snelheidsverlaging in één klap teniet’

    MOB tegen vergunning Amercentra­le: ‘Houtstook doet snelheids­ver­la­ging in één klap teniet’

    GEERTRUIDENBERG - Milieuorganisatie MOB is in beroep gegaan tegen de nieuwe vergunning voor houtstook in de Amercentrale. De stikstofneerslag van de met biomassa gestookte centrale van RWE is zo groot dat alle beschermde natuurgebieden in Nederland worden getroffen, stelt Mobilisation for the Environment. ,,Ook wordt de stikstofwinst door de voorgenomen snelheidsverlaging naar 100 km/uur grotendeels teniet gedaan", aldus Johan Vollenbroek van MOB.