Volledig scherm
© Google Streetview

Leefbaarheidswerkgroep Den Hout leeft weer

DEN HOUT - Als alles goed gaat heeft Den Hout eind september een nieuw bestuur en enkele werkgroepen voor de Leefbaarheidswerkgroep Den Hout. Net als de inwoners van Dorst, waar 26 september het Dorpsplatform wordt opgericht, vinden de bewoners van Den Hout het belangrijk om mee te praten over ontwikkelingen die het dorp aangaan.

Voortekenen zijn gunstig

Quote

Van belang is dat de nieuwe club ook in goede harmonie met de gemeente optrekt.”

Rinze Jaspers namens de werkgroep Den Hout.

Op 30 september komen de leden van de Leefbaarheidswerkgroep Den Hout bij elkaar om een nieuw bestuur te kiezen. Rinze Jaspers, die zich samen met Joan van Es en Tim de Rijk heeft ingespannen om weer een bestuur van de grond te tillen, is blij met het resultaat. Jaspers: ,,De voortekenen dat de leden op 30 september een nieuw bestuur gaan kiezen, zijn gunstig. Ik ga ervan uit dat dat goed komt.”

Opzet is compleet anders

Het vorige bestuur is in maart dit jaar afgetreden nadat een bouwplan voor woningen op de Houtse Heuvel na jaren voorbereiding door 80 procent van de Houtenaren werd afgewezen. Op welke manier kan dat in de nieuwe opzet voorkomen worden? Jaspers: ,,Er komen nu allerlei werkgroepen die zich op een bepaald thema richten. Deze werkgroepen houden goed contact met de bewoners. De hele opzet van de Leefbaarheidswerkgroep wordt dus compleet anders. Wij denken dat dit een stabiele structuur oplevert. Van belang is dat de nieuwe club ook in goede harmonie met de gemeente optrekt. Dat is een van de bestaansredenen van de Leefbaarheidswerkgroep.”

Voldoende kandidaten

Burgemeester Mark Buijs heeft zich ook altijd ingezet voor een goede samenwerking tussen dorps- en wijkraden en de gemeente. Er hebben zich voldoende mensen aangemeld om de werkgroepen te vullen en ook voor het bestuur zijn er voldoende kandidaten. Op 30 september stellen zij zich verkiesbaar. Jaspers: ,,Na de verkiezing stellen de verschillende werkgroepen zich voor. Iedereen houdt een presentatie. En het publiek mag uiteraard vragen stellen.”

Toekomstige projecten

Een Leefbaarheidswerkgroep is hard nodig in het dorp, omdat er allerlei zaken spelen, zoals de aansluiting van Den Hout op de Bromtol. Verder moeten er vanaf volgend jaar dorps- en wijkplannen gemaakt worden voor het Omgevingsplan. Dat is een soort lange termijn planning met regels over wat wel en niet kan. Deze planning krijgt een juridische status. Het is dus belangrijk om daar goed over na te denken voor toekomstige projecten. Zeker in Den Hout waar al jaren een grote vraag is naar nieuwe woningen voor starters en senioren. De vergadering op maandag 30 september wordt gehouden in dorpshuis Den Brink.