Volledig scherm
© RAMON MANGOLD

Leden van politieke partijen plakken Oosterhout vol posters

OOSTERHOUT - Op de voorruit, de voordeur, of prominent op een bord in de voortuin: met de verkiezingen in aantocht sieren posters met breed glimlachende lijsttrekkers en treffende slogans weer het Oosterhoutse straatbeeld. ''Toch is het anders dan vroeger, het zijn vooral mensen die zelf actief zijn in de politiek die de posters plakken'', meent Walter Ligtvoet (48) van GroenLinks.

In sommige wijken kom je er haast geen tegen, in andere straten worden soms wel drie of vier partijen gepromoot. ''Het zijn meestal de leden van politieke partijen zelf, of hun vrienden en familie. Hier in de Vlindervallei zie je aardig wat posters, maar hier wonen dan ook verschillende wethouders'', stelt Ligtvoet. Zelf staat hij op de 14e plaats van de verkiezingslijst en heeft een groot bord in de voortuin staan. ''Die borden worden op strategische plekken geplaatst. Dit is een van de hoofdstraten in de wijk dus er rijden heel wat auto's voorbij'', licht hij toe. 

Dat beaamt Pieter Weeland (71). De ruiten van zijn statige huis aan de Bredaseweg zijn op elke verdieping voorzien van posters: ''Mijn vrouw is al jaren lid van Gezond Burger Verstand. Dit is al de vierde keer dat wij posters plakken. Dit is een heel drukke weg waar auto's vaak stilstaan voor het stoplichten, dus dat maakt het heel geschikt'', meent hij.

Reclame

 In dezelfde straat hangt ook een poster voor Gemeentebelangen Oosterhout en de nieuwe partij Oosterhout Samen. ''Mijn man is lijsttrekker van Oosterhout Samen, dus we moeten wel een beetje reclame maken, daarom hangt het raam zo vol'', grapt Isabelle Hooijmaijers (45). ''Andere jaren hebben we ook altijd posters geplakt, bij zowel landelijke als gemeenteraadsverkiezingen. Mijn man was voorheen lid van D66 en dan kreeg je ze thuis gestuurd. Je gaat toch niet zo gauw zelf om materiaal vragen, denk ik'', stelt ze. 

Roland Bronckers (46) woont middenin het centrum en hoopt met zijn poster op het raam voorbijgangers aan het denken te zetten. ''We vinden het belangrijk dat er goede mensen worden gekozen, en we hebben veel vertrouwen in GroenLinks. Daarom dragen we graag ons steentje bij voor de partij, veel mensen zien het hier in de stad dus wie weet helpt het! In de buurt krijgen we niet zoveel reacties, het was vooral onze zoon die toch even moest slikken: het is zijn wiskundeleraar Willem-Jan van der Zanden die op de poster staat. Gelukkig vindt hij het nu ook prima'', aldus Bronckers.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement