Volledig scherm
Een gepensioneerde automonteur telt de muntjes uit zijn portemonnee. © ANP XTRA

Lawaai-actie bij Bunthoef Oosterhout tegen armoede

OOSTERHOUT - Zoveel mogelijk lawaai maken om aandacht te vragen voor stille armoede. Zorg- en welzijnsorganisatie Surplus neemt op zaterdag 19 oktober het initiatief voor een lawaaiactie bij activiteitencentrum de Bunthoef in Oosterhout. 

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen op of onder de armoedegrens. Ook in Oosterhout. Alleen is dat niet altijd zichtbaar. Om aandacht te vragen voor deze situatie starten de medewerkers van Surplus om half één met veel lawaai op het plein bij de Bunthoef. ,,We willen natuurlijk zoveel mogelijk lawaai maken, dus kom zaterdagmiddag langs en laat je horen", zo laat de woordvoerder weten. Na de opening is er in de Bunthoef voor jong en oud van alles te doen. En bij de bingo en loterij zijn leuke prijzen te winnen.

In Oosterhout maken 225 gezinnen gebruik van de Goederenbank. De stichting Leergeld helpt in Oosterhout ongeveer 1200 kinderen. Uit een onderzoek in 2018 van het provinciebestuur blijkt dat een op de drie ondernemers in Brabant zo weinig verdient dat er sprake is van stille armoede. Surplus: info-oost@surplus.nl.