Volledig scherm
© Tom van der Put / MaRicMedia

Lange files door autobrand en aanrijdingen op A59 bij Oosterhout en Terheijden

OOSTERHOUT / TERHEIJDEN - Bij een ongeval op de A59 ter hoogte van Terheijden waren donderdagmiddag vijf auto's betrokken. Niemand van de inzittenden raakte gewond.

Door het ongeval waren de beide rijstroken van de A59 versperd. Het verkeer werd over de vluchtstrook geleid. Dat zorgde voor files tot op de A16 bij knooppunt Zonzeel.

Brand
Even verderop ter hoogte van Oosterhout stond een personenauto in brand na een aanrijding. Door nog onbekende oorzaak zag de bestuurder een vrachtwagen te laat en raakte deze vol van achteren. De auto ramde de vangrails en vloog in brand.

De bestuurder raakte gewond maar kon op eigen kracht uit de auto komen. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Afgesloten
Door het ongeval was de A59 korte tijd ter hoogte van Oosterhout in beide richtingen afgesloten. De snelweg van knooppunt Hooipolder richting Zonzeel is weer open, de andere richting op wordt het verkeer over de vluchtstrook geleid vanwege bergings- en opruim werkzaamheden

Volledig scherm
© Marcel van Dorst / MaRicMedia
  1. Vijf vragen over waarom Albert Smit terugkeert in de politiek: 'Als je gefrustreerd thuis gaat zitten, laat je de anderen winnen'

    Vijf vragen over waarom Albert Smit terugkeert in de politiek: 'Als je gefrustreerd thuis gaat zitten, laat je de anderen winnen'

    GEERTRUIDENBERG - Zijn terugkeer in de Geertruidenbergse politiek deed de afgelopen week heel veel stof opwaaien. Albert Smit is de lijsttrekker van Keerpunt'74 naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. Vier jaar geleden vertrok Smit als wethouder, nadat hij een affaire had met een ambtenaar. In de nasleep daarvan werd hij door velen in de politiek verguisd en beschimpt. Het leidde zelfs tot persoonlijke vetes. Wethoudersambities heeft hij niet. Smit wil raadslid worden. Vijf vragen aan Smit over zijn rentree.