Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Landschapscamping
Gilze geen gelopen race

GILZE EN RIJEN - Een landschapscamping in het buitengebied van Gilze lijkt een eitje. Niets blijkt minder waar. Drie emotionele insprekers in de commissie Ruimte gisteravond lieten horen aan alle kanten door de initiatiefnemer voorbij te zijn gelopen. De wethouder gaat nog eens praten.

Eigenlijk moesten de commissieleden Ruimte gisteravond tot een besluit komen of ze akkoord gaan met het bestemmingsplan Brakken 10-12, zodat ondernemer John Jansen hier een landschapscamping kan beginnen. Een  groen geheel met zeven chalets, 18 staanplaatsen en een horecadeel voor koffie, gebak en een biertje. 

Emotioneel

Drie buren die inspraken, van wie een zo emotioneel dat hij een ander zijn bijdrage liet voorlezen,  gaven aan uit te krant te hebben moeten lezen wat de plannen waren. Ook wezen ze er op dat er in het dossier fouten zijn gemaakt door gemeente en ondernemer.  

Ze begrepen niets van ambtelijke meningen in het voorstel, wisten ze niets van 'historische geschillen' en zo ging het nog even door. Vrees voor permanente bewoning, een familielid dat al tien jaar grond huurde kreeg opeens te horen dat hij deze moest inleveren, vrees dat horeca te dichtbij komt en voor overlast zorgt aan jonge dieren etcetera.

Vrees

De commissieleden leek het duidelijk dat zeker toestaan van horeca vragen opriep bij zo'n kleine camping en de vrees was er dat permanente bewoning het gevolg zou zijn. Wethouder Willem Starreveld stelde alleen de ruimtelijke ordening getoetst te hebben. ,,We kijken niet of de ondernemer aardig of hufterig is.  Het lijkt B en W  dat het past in die omgeving.'' 

De commissieleden vonden dat niet. Zij dreigden tegen het plan te zullen stemmen als het in de raad begin oktober wordt voorgelegd en droegen de wethouder op eerst met de ondernemer op zoek te gaan naar compromissen. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement