Volledig scherm
Volle zaal met borrelende dames in Filmcafe Oosterhout ivm Ladiesnight. Foto René Schotanus/Pix4Profs © RENE SCHOTANUS/Pix4Profs

Ladies Night is een hit in Oosterhout: 'Voor herhaling vatbaar'

OOSTERHOUT - Speciale avonden zoals de Ladies Night in het Filmcafé in Oosterhout zijn een succes. Vrijdag 27 januari is het weer zover. Wat is de aantrekkingskracht van dit soort events in het Filmcafe?

Simone Leijten van het Filmcafé is uiteraard blij met de populariteit van de Ladies Night. Ook afgelopen donderdag was de filmavond voor vrouwen uitverkocht. Leijten: ,,Vrouwen vinden het leuk om een avondje met vriendinnen te hebben, daarvoor is zo'n avond erg geschikt.” Wat de avond onder meer speciaal maakt is de gezelligheid, de kleinschaligheid en het feit dat er plek is voor lokale ondernemers. ,,We proberen ondernemers uit Oosterhout bij de avond te betrekken”, zegt Leijten. ,,Ik wilde geen standaardproducten zoals sjaaltjes of parfum, maar producten die net wat anders zijn en passen bij het thema van de avond.”

Razendsnel
Dat de avond dit keer zo snel was uitverkocht, komt mede door de film. ,,Met zo’n bekende naam als Soof, gaat het razendsnel. Maar ook de voorgaande Ladies Nights waren goed bezocht.” Er is een welkomstdrankje en in de pauze van de film zijn er hapjes en drankjes, afgesteld op een thema. Donderdag was dat ‘Hollandse kost’. De dames zijn enthousiast. ,,Leuk, zo’n avond met alleen maar meiden, zeker voor herhaling vatbaar”, zegt Karine Kuyper. Lisette van Loon was eerder bij een Ladies Night geweest bij Pathé in Breda: ,,Hier is het leuker, vooral omdat het minder commercieel is”, zegt ze. Er worden wel producten aangeboden, maar die staan bij een stand.

Ook Tamara Scholten gaat liever naar Oosterhout: ,,Het is kleiner en knusser.” De 20-jarige Jasmijn Kok vindt de avond meer iets voor wat oudere vrouwen. ,,Maar het is wel erg gezellig.” ,,Vrijdag draaien we de film 'Onze Jongens'. Met als bijpassend thema: Verrassing”, zegt Leijten. Aan de mannen is deze keer ook gedacht. ,,Ik hoorde dat homoseksuele mannen vaak niet welkom zijn bij een Ladies Night. Daarom organiseren wij binnenkort een speciale ‘Men for Men’s Night’.” Spannend vindt Leijten dat wel. ,,Ik ben benieuwd of Oosterhout hier klaar voor is.” Ladies Night op 27 januari en 16 februari. Men for Men’s Night op 19 februari.