Kees Horsman hield na zijn pensioen nog lange tijd de tuin rond de Geertruidskerk in Geertruidenberg bij. Hier op de foto voor de krant, in 2016.
Volledig scherm
PREMIUM
Kees Horsman hield na zijn pensioen nog lange tijd de tuin rond de Geertruidskerk in Geertruidenberg bij. Hier op de foto voor de krant, in 2016. © Johan Wouters / Pix4Profs

Laatste wens van koster Kees Horsman: ‘Na de corona de borrel en de bitterballen’

GEERTRUIDENBERG - Kees Horsman (83), de oude koster en tuinman van de kerk in Geertruidenberg, is overleden. ,,Zet jij het op Facebook, als ik dood ben?,” vroeg hij aan zijn opvolger Paul Koedijk. 

  1. De naam van Theo van der Westerlaken hoort thuis op het monument van de Acht tegenover zijn huis in Chaam
    PREMIUM
    COLUMN

    De naam van Theo van der Westerla­ken hoort thuis op het monument van de Acht tegenover zijn huis in Chaam

    In een Bredaas hospice is Theo van der Westerlaken aan zijn laatste ronde begonnen. De afgelopen week kreeg de bescheiden, maar o zo grote man achter de Acht van Chaam nog drie onderscheidingen uitgereikt. Waaronder het niet alledaagse Gouden Wiel van de KNWU. 'Waarom niet eerder?', is het gevoel dat velen bekruipt. Zoals de wereld nu pas die 'mooie, lieve' wereldkampioene Lara van Ruijven leert kennen. Haar dood haalt haar uit de schaduw van de Sjinkie's en Suzanne's van het shorttrack.