Volledig scherm
PREMIUM
De ontwikkelaar krijgt een jaar de tijd om in te schatten of het resterende deel van het centrumplan Gilze haalbaar is. © Pix4Profs / Johan Wouters

Laatste stap naar centrumplan Gilze

GILZE - Binnen een jaar is duidelijk of centrumplan Gilze van start kan. Dan besluit de raad van Gilze en Rijen over het plan met woningen en winkels van 9 miljoen euro, dat de gemeente 4,7 miljoen kost. Gisteren ondertekende wethouder Aletta van der Veen een contract met projectontwikkelaar Alphons Coolen. 

Het plan dat het gebied tussen Nieuwstraat en Lange Wagenstraat beslaat ligt al vele jaren op de tekentafel. Veel voorwerk is verricht onder oud-wethouder Willem Starreveld. Een van de struikelblokken was dat vijf bezwaarmakers naar de Raad van State waren gestapt. Vier van hen zagen het niet zitten dat ze een flink stuk van hun tuin kwijtraken. Het hoogste rechtscollege gaf de gemeente enkele maanden geleden gelijk. 

  1. Oosterhoutse diplomazwemmers nog niet op Amerikaanse tv
    PREMIUM

    Oosterhout­se diploma­zwem­mers nog niet op Amerikaan­se tv

    OOSTERHOUT - De jeugdige Oosterhoutse zwemmers die een jaar geleden in de Warande zo hun best deden voor de camera's van een Amerikaanse tv-ploeg moeten geduld hebben. De opnames die door CBS News gemaakt zijn van het diploma-zwemmen in Oosterhout zijn nog niet verwerkt in een documentaire. Inmiddels is er door CBS wel een andere documentaire gemaakt over hoe Nederland omgaat met stormvloeden en de stijgende zeespiegel.