'Kwaliteitsimpuls' voor Stuivezand

Marja Klein Obbink

MADE- Een enorme bedrijfshal gaat tegen de vlakte, pal achter de Multimade in Made. Op de plek waar tot vijf jaar geleden trekhakenfabriek Bosal Tobo was gevestigd, verrijzen twee bedrijfswoningen. Ook komt er een nieuwe  bedrijvenhal. Het is de eerste stap van een enorme transformatie van de 'strook' van Scheepswerf Made langs de 2e Industrieweg op bedrijventerrein Stuivezand. 

Initiatiefnemer en eigenaar is 'buurman' Toon den Reijer van Scheepswerf Made. Hij wil de hele strook aan de 2e Industrieweg vernieuwen. De sloop van de hal is de eerste stap van een 'grote transformatie', zoals wethouder Jan-Willem Stoop het noemt. ,,De gemeenteraad gaf in januari 2016 met veel enthousiasme groen licht. Dit betekent een enorme kwaliteitsimpuls voor dit gebied."

De sloop van de productiehal van Bosal Tobo is de eerste fase van de 'upgrading'van het hele complex aan de 2e Industrieweg.Stoop: ,, In de loop van de tijd wordt het gebied volledig gesloopt. In ieder geval zijn alle vergunningen verleend. "

Directeur Toon den Reijer van Scheepswerf Made laat weten geen behoefte te hebben aan publiciteit.