Oosterhout - Langs de Bovensteweg in Oosterhout stonden tot voor kort twee betonnen gebogen palen met het wapen van Oosterhout er op, de Poort van Oosterhout. Tijdens de verbreding van de Bovensteweg zijn de kunstwerken doormidden gezaagd. Het restant is vanaf de weg niet meer zichtbaar. Ze zijn ter hoogte van de geluidswal afgezaagd. Er wordt in 2020 een nieuw ontwerp bovenop gezet.
Volledig scherm
PREMIUM
Oosterhout - Langs de Bovensteweg in Oosterhout stonden tot voor kort twee betonnen gebogen palen met het wapen van Oosterhout er op, de Poort van Oosterhout. Tijdens de verbreding van de Bovensteweg zijn de kunstwerken doormidden gezaagd. Het restant is vanaf de weg niet meer zichtbaar. Ze zijn ter hoogte van de geluidswal afgezaagd. Er wordt in 2020 een nieuw ontwerp bovenop gezet. © Pix4Profs / Johan Wouters

Kunstwerk ‘Poort van Oosterhout’ op Bovensteweg gehalveerd

OOSTERHOUT - De betonnen halve manen, twee kunstwerken die 28 jaar lang in de geluidswal van de Bovensteweg stonden, zijn doormidden gezaagd. Met toestemming van de Oosterhoutse kunstenaar en ontwerper Gerrit van Meer.