Bezoekers bekijken werk van cursisten tijdens het kunstweekend in Drimmelen.
Volledig scherm
Bezoekers bekijken werk van cursisten tijdens het kunstweekend in Drimmelen. © Pix4Profs/Ron Magielse

Kunstweekend: vijf jaar kunst met kwaliteit in Drimmelen

DRIMMELEN - Samen exposeren in een centrale ruimte: het kunstweekend-nieuwe-stijl viert in het weekend van 5 en 6 oktober het vijfjarig bestaan met een muzikaal tintje.

Geen standaard haakwerkjes, maar kunst met kwaliteit. Met het Kunstweekend Drimmelen wil initiatiefneemster Anny Beckers bezoekers kennis laten maken met kunst uit de gemeente. ,,Bovendien is het een manier voor kunstenaars om elkaar te ontmoeten”, zegt Beckers.

Kunstroute

Na het heengaan van de Kunstroute, waar kunstenaars thuis hun werk exposeerden, wilde Beckers een nieuwe en vooral centrale expositieruimte. ,,Ik vond het jammer dat het stopte, dus ben ik zes jaar geleden zelf kunstenaars bij elkaar gaan zoeken.” Dat resulteerde in een expositie in The Pub in Made. ,,Dat werkte goed. Er waren meteen zeshonderd bezoekers. Wethouder Harry Bakker vroeg me toen of ik het niet voor alle dorpen kon organiseren.”

Quote

Het eerste jaar waren er al tachtig exposanten, dus blijkbaar werkt dit concept

Anny Beckers, initiatiefneemster

In de alle kernen vond Beckers iemand die daar de kar wilde trekken: Kunstweekend Drimmelen was geboren. ,,Het eerste jaar waren er al tachtig exposanten, dus blijkbaar werkt dit concept. Het was voorheen best een druk voor kunstenaars om mensen in huis te hebben”, zegt ze. Voor Made is er de Mayboom, Lage Zwaluwe exposeert in de sportzaal van basisschool De Grienden, Drimmelen in de hervormde kerk en in Oud-Drimmelen is atelier Moeder Aarde geopend.

Muziekkunst

Kunstenaars uit Terheijden, Hooge Zwaluwe en Wagenberg verzamelen in de Terheijdense Antonius Abtkerk. Lokale muzikanten, zoals de troubadour Noud Bongers in Made, zorgen bij dit lustrum voor de muziekkunst. De gemeente heeft voor dit jaar de huur van deze gebouwen op zich genomen.

Het Kunstweekend is op 5 en 6 oktober van 12.00 tot 17.00 uur. Entree is gratis.