Volledig scherm
PREMIUM
De kerk H. Joannes de Doper is een beeldbepalend gebouw voor Lage Zwaluwe. Het is exact vijf jaar na de sluiting verkocht. © JOHAN WOUTERS

Kunst slaat de (kerk)klok in Lage Zwaluwe

LAGE ZWALUWE - Exact vijf jaar na de sluiting is de voormalige Johannes de Doperkerk in Lage Zwaluwe verkocht. De Bredase eigenaren vestigen er hun werkateliers en maken het geschikt voor exposities. De huidige vaste gebruikers mogen blijven.

Het kerkgebouw aan het Plantsoen is door het parochiebestuur van de Immanuelparochie in Zevenbergen verkocht aan Edwin van Schravendijk en zijn partner Eva van den Hamsvoort uit Breda. Hij vestigt er zijn werkatelier voor historische fotografie, zij haar werkatelier voor teken- en schilderkunst. 

  1. Eftelingbezoekers opgelet: binnenkort trajectcontrole op N261 Waalwijk-Tilburg
    PREMIUM

    Eftelingbe­zoe­kers opgelet: binnenkort trajectcon­tro­le op N261 Waal­wijk-Til­burg

    WAALWIJK - Scheur je altijd over de N261 van Waalwijk naar Tilburg of ga je vaak naar de Efteling in Kaatsheuvel? Dan is het binnenkort opletten geblazen. Het openbaar ministerie start met een trajectcontrole op de N261. In totaal worden deze weken op twintig N-wegen in Nederland camera-systemen geïnstalleerd die de komende maanden worden getest. Vanaf september worden de trajectcontroles één voor één aangezet.