Volledig scherm
© ANP

Kruis door camperplaatsen in Geertruidenberg

GEERTRUIDENBERG - De vijf camperplaatsen in de gemeente Geertruidenberg worden opgeheven.

Het gaat om twee parkeerplekken aan de Statenlaan in Geertruidenberg, twee plaatsen bij het gemeentelijk sportpark Raamsdonksveer en één op de parkeerplaats bij sportpark Den Uilendonck in Raamsdonk.

Het gemeentebestuur heeft twee redenen om een kruis te zetten door de camperplaatsen. Allereerst de Wet Markt en Overheid: "De gratis camperplaatsen die de gemeente biedt, zorgen voor oneerlijke concurrentie voor de ondernemers", verklaart een woordvoerster. Geertruidenberg heeft in feite jarenlang de camperplaatsen toegestaan: mensen hoefden daar niets voor te betalen. "Maar de wet is aangescherpt."

Overlast

Geertruidenberg kiest er niet voor om geld te vragen voor de plaatsen. "Gemeenten verrichten economische activiteiten als zij camperplaatsen aanbieden met de mogelijkheid tot nachtverblijf. Recreanten kunnen dan namelijk overnachten op een door de gemeente aangewezen plek, terwijl particuliere ondernemingen dit ook aan kunnen bieden."

Een andere reden voor de gemeente om de camperplaatsen te schrappen is de overlast die ervaren wordt. De woordvoerster: "Bijvoorbeeld vuil dat niet wordt opgeruimd, er wordt buiten de vakken geparkeerd en er wordt illegaal gebruikgemaakt van voorzieningen van bijvoorbeeld de jachthaven en de sportvereniging. Dit geldt voor alle drie de locaties."

Het is bij de gemeente niet bekend hoe lang de plekken bestonden.