Volledig scherm
20170821 - Oosterhout - Foto: Ramon Mangold/ Pix4Profs - Kermis Oosterhout. © Foto: Ramon Mangold

Kritiek op kermis suddert door

OOSTERHOUT - De laatste editie van de Oosterhoutse kermis krijgt vanwege alle kritiek op Facebook nog een staartje. De politiek gaat vragen stellen en de gemeente vraagt aan de inwoners hoe zij de toekomst van de kermis zien. 

De afgelopen dagen waren er veel kritische geluiden te horen over de kermis zoals het ontbreken van spectaculaire attracties, een halflege Heuvel en over de locatie van de attracties. De kermis stond vroeger beter en gezelliger in de binnenstad, zo luiden veel reacties op Facebook. Sommige Oosterhouters vrezen zelfs voor het voortbestaan van de kermis als er niets verandert. 

Vragen

Quote

Wat is de reden dat de kermis op deze manier is samengesteld?"

Raadslid Peter de Laat (Gemeentebelangen)

Raadslid Peter de Laat (Gemeentebelangen) zegt dat hij veel klachten heeft binnengekregen. De Laat: ,,Ik heb de berichten op Facebook ook gelezen, maar veel mensen hebben mij tijdens de kermis ook aangesproken. Ik ga hierover vragen stellen. Ik wil weten hoe het zit. Er gaan verhalen dat de Heuvel half leeg moest blijven, omdat de horeca parkeerruimte voor haar klanten wilde behouden. Ik wil weten of dat klopt." 

De Laat: ,,Wat is de reden geweest dat de kermis op deze manier is samengesteld? Is dat een opdracht van de gemeente geweest of een beslissing van de ingehuurde zzp'er die verantwoordelijk is voor de organisatie. Deze kermis was anders. Niet hetzelfde als gewoonlijk. Hoe kan dat? Wat is de reden geweest? Daar wil ik antwoord op." 

Organisator

De organisator van de kermis, Maurice Verbraak wil niet ingaan op de kritiek. Verbraak: ,,De kermis wordt samen met de gemeente gepland en samengesteld. Ik werk in opdracht van de gemeente. Het protocol is dat de afdeling communicatie antwoord geeft op de vragen van de pers." 

Stoppen?

Vanwege alle commotie over de kermis heeft de gemeente een meerkeuze vragenlijstje op haar Facebookpagina geplaatst. Moet de kermis hetzelfde blijven, kleiner of groter worden of is het beter om maar helemaal met de kermis te stoppen? Dat zijn enkele van de vragen waar de gemeente mee aan de slag wil. Wat de gemeente met de antwoorden gaat doen, of er een evaluatie van de kermis van 2017 komt en of het volgend jaar anders moet, is niet bekend. De gemeente kon donderdag geen antwoord geven op de vragen van BN DeStem.