Zicht vanuit de kerktoren van Johannes de Doperkerk in Oosteind. 
Foto Johan Wouters / Pix4Profs
Volledig scherm
PREMIUM
Zicht vanuit de kerktoren van Johannes de Doperkerk in Oosteind. Foto Johan Wouters / Pix4Profs © Johan Wouters / Pix4Profs

‘Kostenplaatje Dorpshart Oosteind eind dit jaar duidelijk‘

OOSTEIND - De werkgroep Dorpshart Oosteind wil eind dit jaar duidelijkheid hebben over het kostenplaatje van hun plannen voor het dorp. Dat zegt woordvoerder Fred Gabriëls. 

Vorig jaar presenteerde de werkgroep een ambitieus plan om de leefbaarheid in het Oosterhoutse kerkdorp een impuls te geven. Enkele hoofdpunten zijn de verplaatsing van de dorpshuisfunctie van het Oostquartier naar de kerk en de bouw van appartementen in het Oostquartier. ,,In de kerk, de pastorie en het Oostquartier moet het een en ander worden aangepast, dus we willen die kosten in beeld hebben”, verklaart Gabriëls. Over de nieuwe invulling van de Johannes de Doperkerk worden met de Catharinaparochie gesprekken gevoerd. ,,We hopen eind dit jaar een beeld te hebben van de mogelijkheden en hebben de werkgroep Dorpshart Oosteind gevraagd om een financieel plaatje”, zegt Louis Donkers van de parochie. ,,Voor ons gaat het om de herbestemming van de kerk én de pastorie.”