Volledig scherm
© ANP XTRA

Koninklijke Onderscheiding voor brandweermannen René Wolfhagen en Frank Veenstra

MADE – Burgemeester Gert de Kok heeft zojuist twee Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Brandweermannen René Wolfhagen uit Terheijden en Frank Veenstra uit Made mogen zich vanaf nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Tijdens de jaarlijkse korpsavond in de brandweerkazerne van Made ontvingen Veenstra en Wolfhagen zojuist het erelintje uit handen van burgemeester Gert de Kok.

Clustercommandant Joost Pot verzorgde de opening van de korpsavond, waarna allereerst de vrijwilligersmedailles voor Openbare Orde en Veiligheid werden uitgereikt. Brandweermannen Sander Braat, Joost van Prooyen, Stan Snoek en Jerzy Staszek (voor 10 jaar in dienst), Frank Veenstra en Frits Dudok (25 jaar in dienst) en Hans van Elshout en René Wolfhagen (40 jaar) ontvingen deze medaille.

Na dit moment nam Burgemeester Gert de Kok het woord en werden de Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Wolfhagen ontvangt de Koninklijke Onderscheiding omdat hij 40 jaar deel heeft uitgemaakt van de brandweerpost Terheijden. Hier heeft hij diverse functies bekleed binnen het team: Manschap B en chauffeur. Hij neemt nu afscheid van de brandweerdienst.

Frank Veenstra neemt na 25 jaar afscheid van de brandweerdienst. Hij ontvangt de Koninklijke Onderscheiding voor zijn 25 jaar inzet bij de vrijwillige brandweerpost Made, o.a. als Manschap B en schipper.