Volledig scherm
In de Rabobank-vestiging van Oudenbosch zijn ruim 100 kluisjes opengebroken. Johan Staes, directievoorzitter, staat ons en andere media te woord. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Kluisroof Rabobank Oudenbosch een van grootste in Nederlandse geschiedenis: miljoenen gestolen

OUDENBOSCH - De schade van de kluisjeskraak van afgelopen weekend is veel omvangrijker dan aanvankelijk door de Rabobank werd gemeld. 

De ruimte in Oudenbosch blijkt niet honderd, maar zo’n 600 kluisjes te herbergen. Iets meer dan de helft daarvan is gekraakt, weet de Telegraaf.

Justitie vermoedt dat er tussen de vijf en vijftien miljoen euro is buitgemaakt. Daarmee behoort de ’Rabo-kraak’ tot een van de grootste in de naoorlogse geschiedenis in Nederland. Er lagen zulke grote hoeveelheden cash en goudstaven dat de rovers veel goud open en bloot hebben laten liggen.

De politie sluit niet uit dat een beveiliger of een medewerker van de Rabobank betrokken is geweest bij de inbraak. ,,Een ’inside-job’ is een van de scenario’s waar we rekening mee houden'', zegt een woordvoerder tegen de Telegraaf.

Klik op de blokken voor meer informatie over de kluisroof:

  1. Groningen ligt in Oosterhout. Om precies te zijn, ligt Groningen in de wijk Slotjes-Midden
    PREMIUM
    column

    Groningen ligt in Oosterhout. Om precies te zijn, ligt Groningen in de wijk Slotjes-Midden

    Groningen ligt in Oosterhout. Om precies te zijn, ligt Groningen in de wijk Slotjes-Midden. Zijn er in Slotjes-Midden aardgasboringen? Zitten er scheuren in de huizen? Komt in die Oosterhoutse wijk ook de hele bevolking in opstand? Gaan ze boos en verontwaardigd bij Pauw zitten om politiek Den Haag onder uit de zak te geven? Nee, daar is geen sprake van. Zelfs niet dit weekend, als het met die verschrikkelijk koude noordoostenwind toch wel wat 'Gronings' aanvoelt in Oosterhout.