Volledig scherm
In de Rabobank-vestiging van Oudenbosch zijn ruim 100 kluisjes opengebroken. Johan Staes, directievoorzitter, staat ons en andere media te woord. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Kluisroof Rabobank Oudenbosch een van grootste in Nederlandse geschiedenis: miljoenen gestolen

OUDENBOSCH - De schade van de kluisjeskraak van afgelopen weekend is veel omvangrijker dan aanvankelijk door de Rabobank werd gemeld. 

De ruimte in Oudenbosch blijkt niet honderd, maar zo’n 600 kluisjes te herbergen. Iets meer dan de helft daarvan is gekraakt, weet de Telegraaf.

Justitie vermoedt dat er tussen de vijf en vijftien miljoen euro is buitgemaakt. Daarmee behoort de ’Rabo-kraak’ tot een van de grootste in de naoorlogse geschiedenis in Nederland. Er lagen zulke grote hoeveelheden cash en goudstaven dat de rovers veel goud open en bloot hebben laten liggen.

De politie sluit niet uit dat een beveiliger of een medewerker van de Rabobank betrokken is geweest bij de inbraak. ,,Een ’inside-job’ is een van de scenario’s waar we rekening mee houden'', zegt een woordvoerder tegen de Telegraaf.

Klik op de blokken voor meer informatie over de kluisroof:

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement