Volledig scherm
Archieffoto MEK Oosterhouy © Pix4Profs / Edwin Wiekens

Kluis met duizenden euro's gestolen bij kinderboerderij in Oosterhout: ‘Wie doet ons dit aan?’

OOSTERHOUT - Ja, hier word je heel triest en boos van. Marja Coolen kan er niet over uit, wie in Godsnaam steelt de kluis van de kinderboerderij in Oosterhout? Een club die toch al niet goed in de slappe was zit en het van zestig tot tachtig vrijwilligers moet hebben die zich de benen onder de kont uitlopen. 

Afgelopen zaterdag en zondag nog kwamen er vele honderden mensen op de Lammetjeskijkdag af en dat betekende alle hens aan dek voor het Milieu Educatief Centrum Kinderboerderij MEK aan de Veerseweg in Oosterhout. ,,We hadden heel goed gedraaid en er zaten duizenden euro’s in de kluis,” verhaalt Coolen. ,,Donaties en horecaopbrengst. We vermoeden dat de dief dat geweten moet hebben, maar met die kennis kun je niks.”

De dief of dieven namen de kluis, die stevig in de grond verankerd zat, met bouten en al mee. Het moet gebeurd zijn tussen zondagavond 17.30 uur toen de kinderboerderij werd afgesloten en maandagochtend 08.30 toen de deuren weer open gingen. ,,Een van de dierverzorgers had het als eerste gezien en belde mij meteen op. Je bent even sprakeloos. Zo onwerkelijk, dat je het bijna niet gelooft. Daarna komen de emoties. Wie doet ons dit aan? En waarom?”

Aangifte

Coolen heeft namens MEK aangifte gedaan bij de politie en verspreidde vervolgens zelf flyers in de buurt om eventuele getuigen of camerabeelden te traceren. Dat heeft tot nu toe niks opgeleverd. De politie zegt desgevraagd de zaak nog in onderzoek te hebben. ,,Ons zou het heel wat waard zijn dat degene die dit geflikt heeft, zijn straf niet ontloopt”, zegt voorzitter Coolen.

MEK heeft maandagavond een stukje op Facebook geplaatst om mensen te informeren over de gebeurtenissen en plakt er meteen een inzamelactie aan vast. ,,Er waren meteen reacties”, zegt ze een half uurtje na plaatsing. ,,Dat doet wel goed, dat de mensen zo met ons meeleven.”

Drie jaar geleden werd ook bij MEK ingebroken. Toen werden de vogeltjes uit de volière gestolen.