Regen tijdens de kinderkopkesoptocht in het centrum van Kaaiendonk in 2017. Vanmiddag geen grote optocht maar wel een alternatieve tocht door het centrum.
Volledig scherm
Regen tijdens de kinderkopkesoptocht in het centrum van Kaaiendonk in 2017. Vanmiddag geen grote optocht maar wel een alternatieve tocht door het centrum. © Johan Wouters

Kleinere, alternatieve carnavalsoptocht in Kaaiendonk

OOSTERHOUT - De grote optocht in Kaaiendonk wordt dan afgelast, er vindt zondagmiddag wel een alternatieve, kleinere optocht door het centrum plaats. Dat heeft OCS De Smulnarren bekendgemaakt na overleg met de Veiligheidsregio. 

De ‘Kleine-Grote-Optocht’ vertrekt om 15.11 uur vanaf De Bussel en gaat vervolgens over het Hatsekiedeeplein, Prins Mienusplein, Leijsenhoek en de Sint Vincentiusstraat. 

Aan het einde van de Sint Vincentiusstraat zal deze optocht weer ontbinden. Hoeveel deelnemers er mee gaan doen aan deze alternatieve Kleine-Grote-Optocht is nog niet bekend. Een aantal verenigingen, kapellen en de OCS verzamelen voor een inventarisatie om 14.00 uur in Theater De Bussel. “Dat is dan ook het startpunt", zegt Petra Köpp namens De Smulnarren. 

Het is nog niet bekend wanneer de Grote Optocht plaatsvindt. Köpp: “We willen overleggen met de gemeente, maar halfvasten is niet echt een optie omdat dan veel verenigingen in Poperinge zijn. Aangezien we willen dat iedereen er dan bij  kan zijn, zullen we moeten zoeken naar een andere datum.” 

In Oosterhout zouden een handvol grote wagens meerijden, maar volgens Köpp werd door de Veiligheidsregio sterk afgeraden de optocht doorgang te laten vinden. “We willen geen ongelukken.” 

Overal in de regio worden optochten afgelast of gaan in afgeslankte vorm verder. Klik hier voor een overzicht. 

  1. Aanbesteding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen vertraagd
    PREMIUM

    Aanbeste­ding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen ver­traagd

    RIJEN - De verbouwing van Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen loopt vertraging op. De aanbesteding van de plannen is fors duurder uitgevallen dan eerder ingeschat. Reden dat betrokken partijen (gebouwbeheerder CCGR, gemeente en Theek 5) opnieuw om de tafel gaan om een alternatief te ontwikkelen. Dat blijkt uit een memo dat het college van B en W aan de gemeenteraad heeft gestuurd.