Volledig scherm
PREMIUM
Bart van der Ven woont vlak bij het spoor in Rijen. ProRail heeft meetapparatuur geplaatst die trillingen meet langs het hele traject tussen Breda en Tilburg. Actievoerders denken dat de resultaten zo schokkend zijn dat de topman van ProRail nu waarschuwt voor trillingen bij nieuwbouw. Foto Johan Wouters / Pix4Profs © Johan Wouters / Pix4Profs

Klagers over trillingen spoor
voelen eindelijk erkenning

RIJEN/DORST - Dat ProRailbaas Pier Eringa waarschuwt voor trillingen langs het spoor is mooi. Veel  beter is het als de spoorbeheerder ook maatregelen treft, vinden Bart van der Ven namens Rijen Trilt en Dion van der Sanden namens inwoners van Dorst.

Beide actiegroepen klagen sinds april 2017 dat trillingen door passerende goederen- en personentreinen erger zijn geworden. Scheurvorming, slecht slapen, huilende kindjes die komen logeren, trillende kopjes etcetera. ProRail is zeer terughoudend met vergoedingen of maatregelen. De spoorbeheerder stelt dat er in tegenstelling tot geluid er geen normen zijn voor trillingen. En dat de overheid er ook geen vergoeding voor heeft. Bovendien zijn de omstandigheden te verschillend.