Volledig scherm
ANP

Kinderopvang in Oosterhout klimt langzaam uit het dal

OOSTERHOUT - Na een aantal moeilijke jaren, waarin steeds minder ouders gebruikmaakten van de kinderopvang in Oosterhout, lijkt zich nu een voorzichtige kentering af te tekenen. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2015 van de Stichting Kinderopvang Oosterhout (SKO), dat onlangs gepresenteerd werd.

Onder de SKO vallen de kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang (BSO), tussenschoolse opvang (TSO) en gastouderopvang in Oosterhout. Exact 2.098 kinderen, in de leeftijd van 0 tot 13 jaar, maakten in 2015 gebruik van de SKO, tegen 2.190 in 2014. Toch een afname van 92 kinderen.

„Klopt, maar we zien aan het eind van 2015 een lichte verbetering en die lijkt zich dit jaar door te zetten. We zitten nog niet op het niveau van enkele jaren geleden. We hangen de vlag nog niet uit, maar we zijn gematigd positief”, legt Theo Lauwen van het College van Bestuur van de SKO uit.

Woensdag in BN DeStem meer over de kinderopvang in Oosterhout.

  1. Knallende opening Sensation Waailand in Made
    Play

    Knallende opening Sensation Waailand in Made

    MADE - Het kleurt wit van de feestgangers in de grote feesttent op het Madese weiland. Met de dresscode white winter is de twaalfde editie van Sensation Waailand met het thema ‘Winter Wonderland’ vanavond van start gegaan. Van landelijke beroemdheden tot lokale talenten. Van feestmuziek tot bonkende hardstyle. Het waait allemaal voorbij vanavond. Wie er optreden, blijft tot het laatste moment een verrassing. “Dat doen we bewust, het gaat echt om de beleving”, zegt organisator Koen Grootscholten. En dat weten de feestgangers ook, want de 6000 kaarten waren binnen een kwartier uitverkocht.