Volledig scherm
PREMIUM
Doel is om kinderen vanaf de basisschool enthousiast te maken voor een technische opleiding en uiteindelijk voor een technisch beroep. © Ramon Mangold/Pix4Profs

Keuzevakken, bedrijfsbezoeken en stages: drie miljoen euro voor techniekonderwijs in de regio

OOSTERHOUT - Keuzevakken, bedrijfsbezoeken en stages. Het is een greep uit de plannen om het techniekonderwijs in de gemeenten Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout een boost te geven. De regio heeft hiervoor drie miljoen euro ontvangen vanuit het ministerie van Onderwijs.

Doel is om kinderen vanaf de basisschool enthousiast te maken voor een technische opleiding en uiteindelijk voor een technisch beroep, vertelt Jenneke Peek. Zij is waarnemend rector van Kwadrant Scholengroep, de organisatie waar een van de kartrekkers, het Hanze College in Oosterhout, ondervalt. 

  1. Koppige paarden en een struikelende sint: BN DeStem zoekt grappige sinterklaasverhalen
    OPROEP

    Koppige paarden en een struikelen­de sint: BN DeStem zoekt grappige sinter­klaas­ver­ha­len

    Van het paard gevallen, een baard die niet op zijn plek wil blijven, een kind aangesproken met de verkeerde naam: zelfs de goedheiligman heeft weleens zijn dag niet. Heeft u een grappig verhaal over een moment waarop Sinterklaas of zijn pieten onbedoeld de mist in gingen? Over misverstanden, ongelukjes en decemberbloopers? Wij willen het graag horen, misschien komt uw verhaal dan in een artikel in BN DeStem.