Oosterhout - 16-09-2019 - Pix4Profs / Johan Wouters - De kermis in Oosterhous is begonnen. Hier wordt op hoge snelheid gezwierd en gezwaaid in de Future Dance.
Volledig scherm
Oosterhout - 16-09-2019 - Pix4Profs / Johan Wouters - De kermis in Oosterhous is begonnen. Hier wordt op hoge snelheid gezwierd en gezwaaid in de Future Dance. © Pix4Profs / Johan Wouters

Kermis Oosterhout opent met prikkelarme uren

OOSTERHOUT - De Oosterhoutse kermis opent voortaan met prikkelarme uren. Dat zegt wethouder Robin van der Helm. Hij voerde gesprekken met de kermisexploitanten over het tijdstip van de prikkelarme kermis. Eerder was de dinsdagmiddag prikkelarm. Dat verschuift naar vrijdag. ,,We hebben nu een extra opening en de kermisexploitanten zijn blij met de extra uren.” 

De prikkelarme kermis kent minder geluiden, weinig lichten en sommige attracties gaan minder hard. Het fenomeen is bedoeld voor kinderen en volwassenen met autisme, epilepsie of een andere beperking. ,,We hebben eerder aandacht gevraagd voor het aanvangstijdstip van de stille kermis, maar in 2019 is niets veranderd”, zegt Martijn Louwerens (GroenLinks). ,,De prikkelarme uren zijn dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur. Alleen de doelgroep is vaak laat thuis.”

 Van der Helm: ,,Het was te kort dag om alles te veranderen, de stille kermis is best een opgave. De woensdagmiddag zou te veel geld kosten, daar stonden de exploitanten niet voor open. Daarom is gekozen voor de vrijdag. Tussen 16.00 en 19.00 uur is de stille kermis voor de doelgroep. Vanaf 19.00 uur kan de kermis echt van start met de herrie die daarbij hoort.” 

De Oosterhoutse kermis is altijd in augustus.